Fulfillment logisztika 5 Legnagyobb Előnye

legfrissebb kutatások szerint a fulfillment szolgáltatásokat igénybe vevő vállalkozások átlagosan 35%-os növekedést értek el értékesítései
Shopify szakértő (expert)
Rétvári Péter
2024-02-19
Shopify cikk olvasási ideje
5
#webshop-shopify
Shopify podcast hamarosan

Csökkentsd kiadásaidat egy tapasztalt, piacvezető fulfillment cég segítségével. Szervezd ki webáruházad logisztikáját, szabadulj meg a felesleges stressztől, hiszen garantált a hibamentes megrendelés teljesítés, a pontos készletkezelés és a kedvezményes szállítási díjak belföldön és külföldön egyaránt.

Nézd meg ügyfélinterjúkkal kiegészített rövid bemutató videónkat, melyben megtekinthető a teljes fulfillment folyamat a rendelés leadásától a kiszállításig.

A legfrissebb kutatások szerint a fulfillment szolgáltatásokat igénybe vevő vállalkozások átlagosan 35%-os növekedést értek el értékesítéseikben már az első évben. Ez a figyelemre méltó eredmény rávilágít arra, hogy a kiszervezett logisztika milyen jelentős hatással lehet a vállalkozások növekedésére és hatékonyságára. Nézzük meg, miért érdemes a fulfillmentet választani, és milyen előnyökkel járhat ez a döntés.


1. A Tárolás Terheinek Eltűnése: Felszabaduló Kapacitások


Nem kell többé otthon tárolnod a csomagokat!

A fulfillment kiszervezése lehetőséget biztosít arra, hogy a vállalkozások logisztikai költségeiket rugalmasan igazítsák a forgalmukhoz. Ez a raktározási költségekre is igaz, hiszen a fulfillment szolgáltatók mindig a legmegfelelőbb méretű és kialakítású raktárterületet biztosítják, amelyért csak a ténylegesen elfoglalt hely alapján kell fizetni. Ezzel nemcsak a költségek csökkenthetők, de a logisztikai kapacitások is könnyen skálázhatók a vállalkozás növekedésével együtt.

A fulfillment szolgáltatók modern raktárkezelő szoftvereket használnak, amelyek 24 órában elérhetők online. Ez lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy valós időben kövessék nyomon a készleteiket és a rendeléseiket, megkönnyítve ezzel a készletnyilvántartást és az ellenőrzést. Az átlátható készletkezelés révén elkerülhető a túlzott készletfelhalmozás, és csökkenthetők a tárolási költségek.


2. A Szállítási Káosz Megszüntetése: Hatékony és Pontos Kézbesítés


A fulfillment szolgáltatók szállítási hálózata lehetővé teszi, hogy a vállalkozások kedvezményes szállítási díjakat élvezzenek mind belföldön, mind külföldön. Az automatizált megrendelés-feldolgozás és az előre meghatározott kiszedési sorrend biztosítja, hogy a rendeléseket gyorsan és hibamentesen dolgozzák fel. A megrendelt termékeket biztonságosan csomagolják, és csatolják hozzájuk a szükséges dokumentumokat, majd gondoskodnak a kiszállításról, akár saját járműparkjuk, akár megbízható szállítmányozó partnerek segítségével.

A gyors és pontos kézbesítés javítja az ügyfélélményt, és növeli a vásárlói elégedettséget. Az összekészített megrendeléseket gyakran már 24 órán belül eljuttatják a vásárlókhoz, ami különösen fontos a mai gyors tempójú kereskedelmi környezetben.


3. A Raktározás Bonyodalmainak Eltűnése: Professzionális Készletkezelés


Professzionális készletkezelés

A fulfillment szolgáltatók raktárkezelő szoftvere lehetővé teszi, hogy a vállalkozások valós időben nyomon kövessék készleteik fogyását és beérkező megrendeléseiket. A szoftver felületén részletes kimutatások érhetők el a megrendelések számáról, értékéről és a készletek mozgásáról. A beérkező termékeket közvetlenül a raktárba lehet rendelni, ahol azokat tételesen ellenőrzik és azonosítják, majd a raktárkezelő szoftverben rögzítik.

A professzionális készletkezelés lehetővé teszi, hogy a vállalkozások pontosan nyomon kövessék készleteiket, elkerüljék a készlethiányokat és az eladási lehetőségek elvesztését. Emellett a készletek optimalizálása révén csökkenthetők a felesleges raktározási költségek és minimalizálhatók az emberi hibák.

4. A Munkaerőhiány Megoldása: Tapasztalt Logisztikai Szakemberek


Tapasztalt logisztikai szakemberek

A fulfillment szolgáltatók által alkalmazott tapasztalt logisztikai szakemberek garantálják a magas színvonalú szolgáltatást és a legjobb gyakorlatok alkalmazását a logisztikai folyamatokban. A megrendeléseket szoftverük kiszedési sorrendbe állítja, és az ügyfelek által preferált számlázó programból számlát is mellékel hozzájuk. A rendelt termékeket összeszedik, szortírozzák és a jellegüknek megfelelő csomagolásba helyezik, majd előkészítik a szállításra.

A kiszervezett logisztika megszünteti a munkaerő toborzásával és képzésével járó terheket, így a vállalkozások a fő üzleti tevékenységeikre koncentrálhatnak. A szakértők gondoskodnak a hibamentes és hatékony rendelésfeldolgozásról, ami növeli a működési hatékonyságot és csökkenti a költségeket.


5. Nincs Szükség Többé Szállítócéggel Való Szerződéskötésre! Minden Magyarországon Elérhető Szállítócéggel Kapcsolatban van az iLogistic


minden szállítócéggel kapcsolatban van az iLogistic

A fulfillment szolgáltatások egyik legnagyobb előnye, hogy a vállalkozásoknak nem kell többé külön-külön szerződéseket kötniük a szállítócégekkel, és nem kell a csatlakozási díjakkal sem bajlódniuk. Az iLogistic rendszer biztosítja, hogy az összes Magyarországon elérhető szállítócéggel kapcsolatban legyen, így a vállalkozásoknak nem kell külön bekötniük minden egyes szolgáltatót a webáruházukba.


Széles Körű Szállítmányozói Hálózat

Az iLogistic rendszer olyan ismert szállítmányozó partnerekkel áll kapcsolatban, mint:


Költségmegtakarítás és Egyszerű Integráció

A különböző szállítócégekkel való szerződéskötés és integráció nemcsak időigényes, de jelentős költségekkel is járhat. Az iLogistic rendszer használatával a vállalkozások elkerülhetik a szállítócégekkel való külön szerződéskötéseket és a csatlakozási díjakat. A rendszer már integrálva van ezekkel a szállítócégekkel, így a vállalkozásoknak nem kell egyenként API kulcsokat és jelszavakat kezelniük a Shopify vagy más e-kereskedelmi platformokhoz való csatlakozáshoz.

Ez a megoldás nemcsak pénzt, de jelentős időt is megtakarít, mivel a szállítmányozási feladatok egyszerűsödnek és centralizálódnak. Az iLogistic rendszerével a vállalkozások egyetlen felületen keresztül érhetik el az összes szállítócéget, és gyorsan és hatékonyan intézhetik a szállítással kapcsolatos ügyeket.

Ezenkívül a különböző szállítócégek szolgáltatásainak egy helyről történő elérése növeli a rugalmasságot, és lehetővé teszi, hogy a vállalkozások a legmegfelelőbb szállítási megoldásokat válasszák ki ügyfeleik számára, anélkül hogy több különböző szolgáltatóval kellene kapcsolatot tartaniuk.

Hivatkozások:

  1. Research on the Growth Impact of Fulfillment Outsourcing, 2022.

Cikkek ebben a témában